неділю, 18 вересня 2016 р.

Якою мовою говорить мистецтво


У підручниках "Українська література" за 7 та 8 класи ми зустрічали цікаві картини з подвійним змістом. Це роботи сучасного українського художника Олега Шупляка.

Олег Шупляк український художник і педагог, з 2000 року член Союзу художників України. Народився 23 вересня 1967 року в селі Біще Бережанського району Тернопільської області. У 1991 році Олег закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту (нині національний університет «Львівська політехніка»). З 1997 по 2001 рік працював учителем малювання в своєму рідному селі, з 2000 року викладає малюнок і живопис у Бережанській дитячій художній школі. З 1990 року Шупляк бере участь у виставковій діяльності, експонувався на всеукраїнських виставках у Києві, Тернополі, Львові, Івано-Франківську, Хмельницькому та Луцьку. Персональні виставки художника пройшли в англійському місті Ноттінгем (1993) і рідних Бережанах (2004).
 "Кобзар"
 "Іван Франко"
 "Леся Українка"
"Тарас Шевченко"
"Святослав Хоробрий"
Цікаві оптичні ілюзії створює Олег Шупляк. Його картини з подвійним змістом: з одного боку це прості пейзажі, а якщо придивитися, то можна побачити, замасковані в дерева, будинки, хмари, портрети таких видатних людей як Шевченко, Франко, Гоголь, Хемінгуей… Руботи дуже незвичні і красиві. Художник володіє цікавим мисленням, бачить і перетворює пейзаж у те, що він задумав.

"Політ Вакули"
"Захар та беркут"
"Різдво"
"Старий і велика рибина"
 ""Дві пташки
"Квітуча земля"
"Волошкові очі"
 "Рідні домівки"
"Рудоволоса осінь"

 Завдання та запитання до виховної години:

  • З творчістю яких українських художників ви знайомі.? Підготуйте презентації їх творчості.
  • Картини, що прикрашають вашу домівку.

Немає коментарів:

Дописати коментар